Pressmeddelande

AWAKE DJURSJUKHUS I STOCKHOLM UTMANAR FÖR ATT HÖJA KVALITETEN PÅ DJURVÅRDEN.

 

AWAKE Djursjukhus är Sveriges första renodlade akut- och specialistdjursjukhus och sedan vi öppnade i centrala Stockholm i juli i år har trycket av patienter bekräftat att vi är ett välkommet tillskott inom svensk djursjukvård.

Vi ägs av vår personal och samarbetar med alla. Vi erbjuder akutdjursjukvård dygnet runt och specialistvård, och främjar en struktur där alla djur har en familjeveterinär (precis som inom humanvården – inga konstigheter).

Vi höjer ribban. Våra specialister är bland de bästa (de har genomfört internationellt godkända specialistutbildningar), och våra akutveterinärer är erfarna med hög kompetensnivå (de flesta med en svensk specialisering). Hos oss är ingen nyutbildad veterinär ensam på akuten. Det vore inte rättvist varken mot dem eller patienterna. Vi bedriver även ett internship-program, vilket är ett intensivt internationellt standardiserat ettårigt utbildningsprogram. Det är häftigt och en stor satsning för akut-djursjukvårdens framtid. 

Vi utmanar den traditionella strukturen. Vårt arbetssätt skiljer sig från det vi normalt ser i branschen. Transparens, enkla och korta flöden och en enkel ledningsstruktur är centrala aspekt i vår verksamhet. Det gör oss effektiva vilket leder till att vi kan hjälpa flera. Vi utmanar den traditionella arbetsdagen för att säkerställa mer samlat ledighet och bättre återhämtning för personalen. Det är värdefullt i en bransch som präglas av psykisk ohälsa och frånfall. Vår personal får möjligheten att bli delägare. Vi tror starkt att vårt sätt att jobba är en lösning på situationen med utbränd personal som flyr branschen.

Under sommaren har AWAKE Djursjukhus kört kampanjen #ingadjurskadöpåvägen och satt alla resurser på akutmottagningen när det behövts som mest; helger och nätter. Vår personal har jobbat under sin semester, personal från andra företag har kommit till oss på sina lediga dagar och alla har slitit hela sommaren för att se till att inga djur ska dö i väntan på vård.

AWAKEs 5 TIPS TILL DJURÄGARE: 

  • Etablera ett förhållande med en familjeveterinär
  • Om olyckan skulle vara framma, ta reda på vart du kan vända dig utanför din familjeveterinärs öppettider
  • Våga be om ett andra utlåtande och remiss till en specialist
  • Försäkra ditt djur, eller lägg en ekonomisk plan för om ditt djur behöver vård. Djursjukvården är inte statligt finansierat.
  • Vänta inte för länge. Det är bättre att be om råd en gång för mycket än en gång för lite. Om du är osäker huruvida ditt djur behöver vård kan du alltid rådfråga någon av alla duktiga videoveterinärer.

Om AWAKE Djursjukhus:

AWAKE Djursjukhus är Skandinaviens första renodlade akut- och specialistdjursjukhus. Verksamheten drivs och ägs av personalen och utmanar traditionella strukturer inom branschen. En del av vinsten går till att finansiera den ideella organisationen AWAKE Outreach, som bedriver och stöttar utbildningsprogram för att förbättra djurvård globalt.