Tobbe tiger

Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer att ingå i teamet på akutmottagningen.

När bestämde du dig för att du ville bli djursjukskötare?
Som liten ville jag alltid bli veterinär, men efter ett sommarjobb som ”poolpojke” på en rehab avdelning fick jag möjligheten att jobba kliniskt på akutmottagningen och då var jag fast. Därefter rullade det bara vidare.

Vad har du för utbildning?
Jag blev legitimerad djursjukskötare 2014 och har gått flertalet kurser och internutbildningar; främst inom akut- och intensivvård som ligger mig varmast om hjärtat, men även inom anestesi och bilddiagnostik.

Var har du jobbat tidigare?
Jag började min karriär 2007 på Specialistdjursjukhuset Strömsholm där jag jobbade runt på alla avdelningar. På senare år var jag framför allt på akutmottagningen, IVA, operation och bilddiagnostik. 2015–2016 hann jag jobba en kortare period på både Aros veterinärcentrum och ReDog i Västerås. Nu senast har jag arbetat på Södra djursjukhuset i Kungens Kurva med fokus på akutmottagningen och operation.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
När olyckan har varit framme och djuret behöver omedelbar vård så är jag den första de träffar.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Det står mellan tigern med det frakturerade benet och den dräktiga apan. Svårt att välja mellan dessa två.

Har du några djur själv?
Jag har alltid haft hund men just nu har jag två huskatter; Zoey som är lite mer egen av sig och Zixten som älskar att gosa.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
Min fritid spenderas mest med familjen. Vi har precis skaffat en stor pool, så hemma återupplever jag mitt första sommarjobb som ”poolpojke” igen, men får jag tid över så spenderar jag den gärna på gymmet eller med att träna karate.

Categories:

Tags:

Comments are closed