Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer att jobba som intern (en utbildningstjänst) och rotera mitt arbete på de olika avdelningarna, främst akuten.

När bestämde du dig för att du ville bli veterinär?
Det var nog när jag var 5-6 år gammal och fann en död fågel på gatan i min hemby som jag så gärna ville hjälpa upp till himmeln. Så jag bestämde mig för att begrava den tryggt i marken. I övrigt är jag inte en religiös person.

Vad har du för utbildning?
Min veterinärexamen fick jag i december 2019 från Köpenhams universitet. Jag har även under mina studier gjort ett kliniskt externship (utbildning) på Sydney Small Animal Teaching Hospital.

Var har du jobbat tidigare?
Under utbildningstiden var jag med i ett biomedicinskt projekt och utförde prekliniska försök med fokus och inriktning mot diabetes och fetma. Dock insåg jag efter min examen att det är just kliniskt arbete som lockar mig mest och visade sig vara min stora passion. I maj 2020 fick jag anställning på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm och har där främst jobbat på akuten, vårdavdelningen samt polikliniken.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Det är några av de pungråttor som vi fick inlämnade till oss på djursjukhuset mitt i centrala Sydney. De hade antagligen blivit påkörda eller kanske attackerade av hundar eller katter.

Har du några djur själv? 
I augusti får jag tillskott av två små söta kattungar, som jag ännu inte funnit de perfekta namnen till (förslag mottages gärna!). Jag har en dröm om att en dag äga en gård med några hundar, ett par grisar, några getter, en ko och kanske något får också!

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
När jag inte jobbar på AWAKE kommer jag att utforska de närliggande naturreservaten runt omkring Stockholm och ta med min kamera för att ta bilder av djur och natur. Senare när snön faller älskar jag skidor och att spendera dagarna i snön på ett eller annat vis!

Categories:

Tags:

Comments are closed