Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer ta emot patienter med komplicerade internmedicinska sjukdomar. Ofta djur som är livshotande sjuka, som varit sjuka länge eller som av olika anledningar dömts ut. 
Jag kommer även att fortsätta föreläsa, handleda och på andra sätt jobba för att vidareutbilda andra veterinärer och kollegor. Jag tror starkt på kompetensutbyte över alla gränser. 
Jag kommer även att fortsätta vara engagerad och drivande i AWAKE Outreach (ideell förening som samarbetar med veterinärer och organisationer i utvecklingsländer). 

När bestämde du dig för att du ville bli veterinär?
Som riktigt liten ville jag bli statsminister. När jag var 6 år uppgraderade jag min dröm till att bli veterinär. Det höll jag fast vid och har inte ångrat en sekund. (Och tänker att än är det inte för sent att bli statsminister…).

Vad har du för utbildning?
Efter 5,5 år veterinärstudier blev jag år 2001 Legitimerad Veterinär. Jag har därefter lagt till 4 års specialistutbildning, varav ett år internship på Ohio State University samt 3 år residency i internmedicin på University of California, Davis.  2006 uppfyllde jag alla kriterier för att bli Diplomate i internmedicin (DACVIM, DECVIM).

Var har du jobbat tidigare?
Efter att ha avklarat mina veterinärstudier jobbade jag en kort tid på en djurklinik i Kalmar. Möjligheten till vidareutbildning och specialisering lockade dock och tog mig snabbt vidare till USA. Efter att avklarat min specialistutbildning föreläste jag först på UC Davis och fick sedan möjligheten att vara med och starta upp och jobba på ett specialistdjursjukhus i New York City. Där blev jag kvar 5 år. Efter nästan 20 år utomlands kom jag hem till Sverige och har sedan dess jobbat på flera stora djursjukhus såsom Strömsholm, Bagarmossen, och Södra djursjukhuset. 

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
Internmedicin är ett brett område och jag tar emot patienter med skador på inre organ. Det är inte helt ovanligt att flera organ av olika anledningar sviktar samtidigt.
Njursjukdomar, infektioner, autoimmuna och hormonella problem, andningsproblem och mag-och tarmsjukdomar är några vanliga anledningar att komma till mig. 

Var har du utfört de mest ovanliga behandlingarna på djur? 
I Negev-öknen på naturreservatet Yotvata Hai Bar där det föds upp utrotningshotade djurarter som sedan gradvis återinförs i det vilda. Här fick jag vara med och behandla allt från halta strutsar till hostande hyenor. Att fånga in dem med blåspilar innehållande narkosmedel kunde ibland vara mer utmanande än själva behandlingen. Såväl antiloper som vargar och leoparder kan vara riktigt snabba…

Har du några djur själv?
Absolut. Bor på landet med hund, får och höns. Får jag räkna alla älgar, rådjur, rävar och vildsvin som bor på vår gård så är vi rätt många 🙂  
Drömmer om att en dag ha en liten djurfristad.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
Älskar all typ av fysisk aktivitet såsom crossfit och salsadans. Vandrar också gärna ut i skog och mark med mina 2 söner Leam och Ahmad samt hunden Freddy. 
Engagerad i många olika samhällsprojekt och tror fortsatt på att ”förändra världen innan världen förändrar mig”.

Categories:

Tags:

Comments are closed