Vad kommer du att göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer ingå i operationsteamet och ansvara för att ge våra patienter en så trygg och säker narkos samt vistelse inne på operationsavdelningen som möjligt. Ditt djur är mitt djur – jag lägger stor vikt vid engagemang och omvårdnad. 

När bestämde du dig för att bli djursjukskötare?
Redan som liten förstod min omgivning att det var djur som var mitt kall. Jag har vetat det hela tiden och är väldigt nöjd och tacksam för att det blev just yrkesrollen djursjukskötare. Jag fick upp ögonen för utbildningen under gymnasietiden och satsade på studierna för att bli antagen.

Vad har du för utbildning?
Jag utbildade mig efter ett sabbatsår vid Sveriges Lantbruksuniversitet mellan åren 2012-2015 och läste då Djursjukskötarprogrammet. Redan då fanns intresset för anestesi vilket jag under mina yrkesverksamma år fördjupat mig i genom kurser och internutbildning.

Vart har du jobbat tidigare?
Efter en mycket givande praktik under utbildningen fick jag jobb på Södra Djursjukhuset i Kungens Kurva där jag arbetat fram tills nu. Jag har även sedan maj förra året varit ansvarig operationssköterska på dotterkliniken Lidingö veterinärklinik där jag främst sövt och behandlat tandpatienter 1-3 dagar i veckan.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
Till mig kommer ditt djur när det är i behov av kirurgi som kräver narkos, omfattande såväl som enklare fall.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Hittills är min erfarenhet begränsad till hund och katt.

Har du några djur själv?
Jag har en fantastisk whippethane på 2 år och önskar utöka med både katt och gärna höns, får och häst i framtiden.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
Jag är och har alltid varit en friluftsmänniska som helst spenderar ledig tid ute i naturen, om så bara att sitta vid en sjö eller att åka utför i fjällen. Jag motionerar gärna- antingen i sällskap med min hund och pojkvän eller på gym. Fotografering, sång och bakning är också intressen som kommer och går. Då jag har rötter och familj i Småland spenderar jag även en del ledig tid på hemmaplan med nära och kära.

Categories:

Tags:

Comments are closed