Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer vara en av de veterinärer du kan komma att möta på AWAKEs akutmottagning.

När bestämde du dig för att du ville bli veterinär?

Jag har velat bli veterinär så länge jag och alla i min närhet kan minnas, skulle jag säga. Djur har alltid varit en viktig del av mitt liv, och jag har sedan barnsben omringat mig med hundar, katter, hästar och mycket mer. Jag har alltid haft ett stort driv att hjälpa djur och det kändes därav självklart att bli veterinär när det var dags att välja yrkesbana.

Vad har du för utbildning?

Jag är legitimerad veterinär och studerade på Warsaw University of Life Sciences (WULS) i Warszawa.

Var har du jobbat tidigare?
Jag kommer senast från AniCura Regiondjursjuhuset Bagarmossen där mitt största intresse har varit inom akut- och intensivvård. Jag började redan under studietiden att arbeta som sköterska på intensivvårdsavdelningen., vilket har hjälpt mig mycket i min vardag som veterinär. Tidigare har jag arbetat med hästar som beridare och ridinstruktör. Att utveckla relationen mellan djur och människa har gett mig ett bredare perspektiv även i det kliniska arbetet.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?

Till mig kommer främst djur som är akut sjuka eller som har råkat ut för en olycka. Vissa behöver enklare vård medan andra kan behöva kirurgiska ingrepp eller intensivvård. Variationen är det som gör jobbet spännande; ingen dag är den andra lik.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat? 

Som liten startade jag och drev ett sjukhus för daggmaskar. Jag tror inte jag har överträffat detta i mitt yrkesliv ännu.

Har du några djur själv?

Jag har en jaktgoldentik som heter Eden, och en huskatt vid namn Astrid. Astrid kom till mig som en omplacering när hon var 3 år gammal och Eden har jag haft sedan hon var valp. Daggmaskarna släppte jag ut.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?

När jag inte arbetar spenderar jag gärna min tid med vänner och familj. Huvudsakligen tränar jag jaktapportering med Eden – i skog och natur trivs vi bäst. Jag ser fram emot att ta upp resandet när det återigen blir möjligt. Utöver det brinner jag för heminredning och ridning.

Categories:

Tags:

Comments are closed