Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?

Jag kommer att tillhöra specialistteamet. Mitt stora intresse är anestesi och operation. Nu i början kommer jag även att hjälpa till och stärka upp på akutteamet.

Berätta lite om din bakgrund.

Jag började arbeta på Malmö Djursjukhus för att man då behövde 6 månaders praktik innan man fick söka in till det som då hette djursjukvårdarutbildningen. Det fanns då endast 20 platser om året i Sverige och jag stod som 21:a reserv av flera hundra sökanden.

Jag insåg att det skulle bli svårt att komma in och efter två års arbete i Malmö sökte jag in till sjuksköterska eftersom jag ville ha en utbildning. 2003 flyttade jag till Västerås och tog min sjuksköterskeexamen 2006. Under utbildningen jobbade jag som barnsköterska och hade fått jobb på barnavdelningen när jag var klar, men då min hund hade blivit opererad och rehabiliterad på Strömsholms Djursjukhus fick jag erbjudande om jobb hos dem. Och så blev det.

Numera är jag ”Leg. Sjuksköterska med godkännande för arbete inom djurens hälso- och sjukvård”. Det är dock lite för långt att ha på namnskylten.

Jag har arbetat på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm i 15 år på operationsavdelningen där jag varit väldigt driven och även gjort ett specialistarbete 2017 på distans i USA. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till humansidan och arbeta ett år för att läsa till anestesisjuksköterska. Jag har nu arbetat på en kirurgisk akutvårdsavdelning och fått en fantastisk erfarenhet med mig, men längtan efter djuren blev för stor. 

Varför valde du att bli djursjukskötare? När visste du att det var det du ville?

Jag tror någonstans att jag alltid vetat att jag skulle bli det. Eller snarare att jag skulle jobba med djuren på något sätt.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett djur kommer till dig?

De behöver någon typ av planerad eller akut operation som kräver sedering eller narkos. Alternativt så behöver kirurgen mina extra händer.

Vad är det coolaste (eller ovanligaste) djuret du har behandlat?

Jag har sövt en krokodil med ett brutet lårben. Det var en intressant upplevelse på många sätt. Det är inte ofta man binder silvertejp runt munnen när patienten ska vakna.

Har du själv några djur?

Inte just nu. Jag har haft tre boxrar varav min sista jag mycket hastigt fick ta bort som unghund förra året. Jag njuter dock av mina vänners hundar som jag har fördelen att få låna när jag vill. Det passar mig bra just nu. Och så blir det lite ridning också.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag tycker om att vara ute och röra på  mig. Springer en del och tränar. Gärna tillsammans med mina vänner. Det är då jag fyller på energi. 

Varför valde du att bli en del av AWAKE?

Jag har haft fördelen att få jobba med flera av dem som är en del av AWAKE. Starka, kunniga och ödmjuka människor som jag beundrar mycket både som kollegor och medmänniskor. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av alla i detta teamet.

Categories:

Tags:

Comments are closed