Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer vara en del av teamet som tar emot akut sjuka och skadade djur.

När bestämde du dig för att du ville bli djurvårdare?
Att arbeta med djur har alltid varit drömmen sedan jag var liten. Jag visste inte alltid exakt vad jag ville bli och det har ändrats en del genom åren. Idag är jag jättenöjd och glad för var jag hamnade tillslut.

Vad har du för utbildning?
Jag läste naturbruk med inriktning djurvård på gymnasiet. Efter gymnasiet jobbade jag ett par år inom service fram tills dess att jag blev antagen till en ny vidareutbildning på 1,5 år för djurvårdare vid Biologiska yrkeshögskolan i Skara. Januari 2021 tog jag examen vid Stockholms Universitet som legitimerad yrkeslärare i ämnena djursjukvård och hundkunskap.

Var har du jobbat tidigare?
Direkt efter att jag avslutat mina studier i Skara började jag jobba på Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen. Där stannade jag i 2,5 år och blev därefter anställd på Evidensia Djurkliniken Nacka fram tills nu.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?

Jag tar både hand om djur som kommer på bokade besök och de djur som behöver akut vård.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Jag har varit med och tagit emot en lemur från Skansen som behövde röntgas.

Har du några djur själv?
Jag har tre hundar; en border collie och två shetland sheepdogs som är mellan 3 och 13,5 år gamla. Hemma hos oss bor det även en katt som tror hon är en liten hund fast med fler friheter såklart.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
När jag inte arbetar på AWAKE Djursjukhus undervisar jag framtidens djurvårdarstjärnor på Djurgymnasiet i Stockholm. På fritiden tycker jag om att vara i naturen, träna/tävla med mina hundar, renovera/inreda och träna crossfit.

Varför valde du att bli en del av AWAKE?
För mig var detta ett perfekt nästa steg i min utveckling som både djurvårdare och yrkeslärare. Jag tvekade inte en sekund på att få vara med på denna fantastiska resa tillsammans med otroligt kompetenta och drivna kollegor och vänner. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av AWAKE Djursjukhus.

Categories:

Tags:

Comments are closed