Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag har en vidareutbildningstjänst som kallas roterande internship. Det innebär att jag kommer att vara på alla avdelningar, men framförallt på akuten.

När bestämde du dig för att du ville bli veterinär?
Tanken har alltid funnits där ända sedan jag var liten, men först i gymnasiet bestämde jag mig för att det verkligen var det här jag vill jobba med. Det var då jag insåg hur otroligt spännande även anatomi och fysiologi var.

Vad har du för utbildning?
Jag har läst veterinärprogrammet på SLU i Uppsala och tog examen i januari 2020.

Var har du jobbat tidigare?
Sedan min examen har jag jobbat på Strömsholms djursjukhus, framförallt på akuten och har precis även börjat gå nätter. Tidigare har jag jobbat en sommar som sköterska på Bagarmossens djursjukhus samt som tillförordnad veterinär på Västerorts djursjukhus.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
Då jag mest jobbat på akutmottagningen träffar jag alla sorters patienter som är akut sjuka. Det kan vara allt från andnöd och ormbett till hältor och magproblem.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat? 
En sjuk duva som lämnades in till oss! Den fick följa med mig hem för behandling i samråd med en viltvårdare.

Har du några djur själv?
I familjen finns en labrador, men jag har inga egna djur just nu. Tidigare har jag haft både hund och tamråttor, men just nu har jag en (förhoppningsvis kort) djurpaus.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
Jag spenderar större delen av min fritid med att träna och har de senaste åren tränat samt tävlat i amerikans fotboll, både i student- och damlag. Jag tycker också om att rita och måla, och då är det ofta djur som just är motivet.

Categories:

Tags:

Comments are closed