Vad gör du på AWAKE?
Jag jobbar som akutveterinär samt narkosveterinär, och gör akuta ingrepp och operationer.

Vad har du för utbildning och vart har du jobbat innan du började på AWAKE?
Jag har en tysk veterinärutbildning i grunden och svensk specialistkompetens inom hunden och kattens sjukdomar. Jag avslutade min veterinärutbildning år 2013 och började jobba som smådjursveterinär ganska direkt efteråt. Jag kommer senast från Evidensia Södra Djursjukhuset där jag jobbade i 9 år. Jag är van att hantera det mesta då vi hade ett stort patientflöde och jag har jobbat mycket jourer där jag opererat och tagit hand om dom allra sjukaste. De senaste åren har jag jobbat nästan uteslutande med intensivvård, mjukdelskirurgi samt anestesi. Jag har även gått en utbildning inom antimicrobial stewardship och hållit antibiotikaronder för att minska felaktig eller onödig antibiotikaanvändning. Jag genomför just nu även en europeisk certifikatsutbildning inom akut-, intensivvård och anestesi och analgesi.

När förstod du att du ville bli veterinär?
Jag har alltid haft ett stort djurintresse så det var ganska självklart att jag ville jobba med djur i någon form. Jag minns att jag redan i lågstadiet skrev i en skoluppgift att mitt drömyrke var veterinär så på den vägen är det.

Vi vet att du har ett stort intresse för anestesi och analgesi. Varför?
Det har alltid varit väldigt viktigt för mig att inget djur ska behöva lida i onödan. Smärtlindring är en enormt viktig del i det hela, men även djurets välbefinnande genom hela vårdprocessen, och där ingår såklart även att ta hänsyn till och försöka minimera stress, ångest och eventuella biverkningar. Att sitta och tänka ut en individanpassad narkos- och smärtlindringsplan är utmanande och roligt, och små detaljer kan göra enorm skillnad för patienten.

Har du några andra speciella intresseområden inom veterinärmedicin?
Jag tycker det är väldigt kul med intensivvård och att ta hand om de allra sjukaste djuren och jag opererar gärna. Utöver det har jag sedan länge varit intresserad av avel, särskilt hunduppfödning, och varit med vid många valpningar; både normala och onormala. Att förlösa valpar med kejsarsnitt är nog min favoritoperation, om man får ha en sådan!

Vad är det ovanligaste djuret du har behandlat?
Jag har bara jobbat med de vanligaste djuren; hund och katt, lite kaniner, marsvin och någon enstaka råtta eller fågel. Så inget direkt ovanligt.

Vad gör du när du inte jobbar?
Tränar och tävlar med hundarna, styrketränar, rider på ridskola, går på yoga eller äter och dricker mig igenom Stockholms restaurang- och vinbarsutbud. Både mat och vin är ett stort intresse.

Har du själv några djur?
Ja! Fyra hundar och tre marsvin. Jag är dessutom ofta hundvakt eller valpvakt åt familj och vänner så då kan det bli både fem och sex hundar i varierande ålder. Det har hänt mer än en gång att jag fått frågan om jag jobbar som hundrastare.

Varför valde du att bli en del av AWAKE?
Jag kände att det var dags att testa på ett annat sätt att jobba på, med strävan efter att ge den högsta möjliga vården så snabbt som möjligt, på ett djursjukhus där kvalitet går före kvantitet och både djurens men även personalens välbefinnande står i fokus, och där inget är omöjligt.

Categories:

Tags:

Comments are closed