Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Mig träffar du på akuten där jag kommer ta hand om akuta och kritiskt sjuka djur.

När bestämde du dig för att du ville bli veterinär?
Det har nog aldrig funnits något annat. Jag har alltid haft ett stort intresse av djur och en önskan om att hjälpa dem.

Vad har du för utbildning?

Jag gjorde min veterinärutbildning på Norges Veterinærhøgskole i Oslo och var klar i 2010. Jag blev godkänd steg-1- specialist i hundens och kattens sjukdomar  i 2014.

Var har du jobbat tidigare?
Under veterinärutbildningen jobbade jag som assistent på en mellanstor klinik i Oslo. Sedan 2010 har jag varit på AniCura Bagarmossen Djursjukhus i Stockholm där jag i flera år har varit ansvarig för akut- och intensivvårdsavdelningen.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
På intensivvårdsavdelningen (IVA) träffar jag djur som är kritiskt sjuka. Det kan vara allt från hjärtsjukdomar och förgiftningar till trafikolyckor. På akuten gör jag mitt yttersta för att hjälpa djur med alla akuta bekymmer. Som tur är har fler av dessa djur problem som snabbt går över, till exempel kräkning och diarre efter att ha ätit något olämpligt. Just akut kräkning och diarre är nog den vanligaste orsaken att hundar kommer till mig på akuten. Katterna kommer ofta för att de inte äter, vilket kan vara ett symtom på många olika sjukdomstillstånd.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Det måste vara ett lamm. På IVA. På ett smådjurssjukhus.

Har du några djur själv?
Jag har en jaktlabbe på 7 år. Hon är dock för stunden på en längre semester hos svärmor på landet. I skogen med hästarna mår hon bra.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
På min lediga tid umgås jag så mycket jag kan med min familj. När tiden finns sportar jag gärna; skidor är en favorit. Utför eller längd på snö eller på hjul.

Categories:

Tags:

Comments are closed