Vad kommer du att göra på AWAKE Djursjukhus? 
Jag kommer först och främst att jobba på akutmottagningen och intensivvårdsavdelningen. På akuten träffar jag dig och ditt djur och gör då en första bedömning (triage) av ditt djurs tillstånd. Efter det så ger jag den vård som vi gemensamt kommer fram till är den bästa för just ditt djur.
Jag kommer också jobba med personalfrågor samt ha mycket kontakt med er djurägare när ni vänder er till oss med era frågor eller funderingar.

När bestämde du dig för att du ville bli djursjukskötare? 
Jag har alltid sagt att jag vill jobba med djur. Jag kommer ifrån en otroligt djurälskande familj. Jag är uppvuxen med framför allt katter men familjen hade även bl.a. fåglar och kanin när jag var liten. Efter studenten reste jag och jobbade i några år innan jag började läsa till leg. djursjukskötare. Alla mina vänner har sen dess sagt att det inte finns någon de känner som älskar sitt jobb som jag gör så jag är ganska säker på att jag har hittat rätt yrke för min del.

Vad har du för utbildning
Jag läste vid SLU i Skara, där djursjukskötarutbildningen befann sig på den tiden. Efter det så har jag haft äran att få gå massor av kurser, både nationellt och internationellt (Europa, USA). Dock har jag nog allra mest lärt mig  av mina duktiga kollegor på de arbetsplatser jag varit på. Där har jag absolut hämtat den mesta av min kunskap de här 16 åren jag har jobbat nu. Man blir verkligen aldrig fullärd.  

Var har du jobbat tidigare? 
Jag började jobba i min mammas affär redan när jag var ganska ung. Det var en klädaffär och jag lärde mig väldigt mycket om kundservice och att ha en hög arbetsmoral av henne då hon värdesatte det väldigt högt. Efter studenten flyttade jag till Chicago där jag jobbade ett år som au pair och innan jag började studera igen så hade jag diverse jobb. När det kommer till jobb inom djursjukvården så började jag min bana på Regiondjursjukhuset i Helsingborg (nuvarande Specialistdjursjukhuset). Det djursjukhuset med de medarbetarna formade mig mycket till den djursjukskötare jag är idag och den vård och omtanke som jag vill ge till djuren och dess djurägare. Jag jobbade framförallt på akuten, IVA samt med reproduktion men var även de sista åren ansvarig för deras onkologiavdelning. Efter tio år där så ville jag flytta till Stockholm. Jag tog då anställning på Bagarmossens Djursjukhus där jag arbetade i ca fyra år. De sista två åren har jag varit chefssköterska på Djurkliniken Roslagstull.

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat? 
I Helsingborg hade jag hand om en del exotiska djurslag men det ovanligaste där var nog en säl. De sista två åren, när jag jobbat på Djurkliniken Roslagstull, så har jag sett ”ovanliga” djur mestadels hela dagarna då det är en exo-klinik. Där har jag behandlat allt ifrån kaniner och gnagare till reptiler och stora och små fåglar för att nämna några. Vi behandlade även mycket vilt så som ekorrar, fladdermöss etc innan de åkte vidare till en viltrehabiliterare. Det roligaste är nog en orm, som vägde 70 kg. Den var frisk men skulle hälsoundersökas och chipmärkas tillsammans med sin kompis.

Har du några djur själv
För 1,5 år sedan adopterade jag och min sambo en katt-dam på drygt 10 år. Hon är en snygging med massor av personlighet. Jag tycker att fler ska fundera på att adoptera, det finns så många djur där ute som behöver ett kärleksfullt hem.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE? 
Just nu är jag mammaledig till en tjej på drygt en månad. Jag längtar till att vi alla får återgå till ett normalt liv snart och jag kan uppta mina andra stora intressen. Då reser vi mycket, går på konserter, dansar kubansk salsa och umgås mycket med vänner och familj.

Hur kan du, genom AWAKE, göra världen litet bättre för djuren?
Jag är, liksom några av mina kollegor på AWAKE Djursjukhus, medgrundare av organisationen AWAKE Outreach. Det är en icke-statlig ideell organisation där vi reser och utbildar veterinärer och sköterskor i andra länder där djursjukvården, hygientänket etc inte kommit lika långt som den gjort i Sverige. 2018 var jag två gånger i Indien tillsammans med bl.a. Mathilda och Fredrik (veterinärer, AWAKE Djursjukhus) där vi har ett samarbete med VSPCA (Visakha Society for the Protection and Care for Animals). Där arbetar vi tillsammans med deras veterinär och djurvårdare på deras två ”animal shelters” samt håller i en teoretisk och praktiskt utbildning för Vishakhapatnams statliga veterinärer. Ett otroligt givande ”jobb” på många sätt och något som det blir mer av i framtiden, både för mig och för vissa av mina kollegor på AWAKE Djursjukhus.

Categories:

Tags:

Comments are closed