Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer att jobba med laboratorieanalyser, där blodprover och urinprover analyseras samt cell-prover från knölar som kommer att tittas på i mikroskop.

När och varför bestämde du dig för att du ville bli biomedicinsk analytiker (BMA)?
Jag sökte till programmet på rekommendation men jag visste inte vad det var för yrke. Jag fastnade direkt för arbetsuppgifterna och den analytiska och kritiskt tänkande rollen som vi har. Senare fick jag reda på att man även använder BMA inom veterinärmedicin och fastnade direkt för branschen pga det nära samarbetet med alla professioner på djursjukhuset.  

Vad har du för utbildning?

Jag är Legitimerad Biomedicinsk analytiker och vi kopplas oftast ihop med sjukhusmiljö.  Jag är specialist inom immunologi och infektionsbiologi och inom kort även inom Molekylärmedicin. Utöver det har jag gått ett flertal kurser som riktar sig mot laboratorievetenskap och veterinärmedicin.

Var har du jobbat tidigare?
Jag har arbetat på Evidensia Strömsholm, AniCura Bagarmossen, Anicura Albano och UDS. Jag arbetar som konsult på mitt företag PRO-Cell och det betyder att jag erbjuder min kompetens och erfarenheter till kliniker eller djursjukhus. Jag jobbar mycket med min egen kursverksamhet som riktar sig till andra BMA inom veterinärmedicin, då man under utbildningen inte får någon kurs i djurens anatomi och fysiologi.  Vi människor ser väldigt lika ut fysiologiskt, medans varje ras i djurens värld kan ha en specifik karaktär. Därför måste vi BMA veta om sådant och kunna hänsyn till detta vid analys av prover.  

Varför är det så viktigt för ett djursjukhus att samarbeta med en BMA?
En BMAs huvudsyssla är att analysera labb-prover och validera resultat. Att ha en BMA på labb är en kvalitetsstämpel som visar att laboratorieanalyserna genomförs på ett korrekt sätt. Vi är med och påverkar hela kedjan, som tex ett blodprov går; från provtagning till instrumentet, och vidare till att resultatet når veterinären och att den kan tolka provsvaren på rätt sätt.  

Har du några djur själv?
Jag har en jakt-cocker spaniel Baldr, en hane på 3 år.

Vad gör du när du på din lediga tid?
Jag har mitt jobb även som hobby, men jag kör gärna motorcykel på motorbana.

Categories:

Tags:

Comments are closed