Vad kommer du göra på AWAKE Djursjukhus?
Jag kommer främst jobba med våra kirurger och söva de patienter som skall opereras.

När bestämde du dig för att du ville bli sköterska?

Jag vet fortfarande inte riktigt vad ska bli när jag blir stor 🙂 Som så många andra drömde jag om att arbeta med djur på ett eller annat sätt och efter 20 år tycker jag fortfarande detta är fantastiskt.

Vad har du för utbildning?
Läste till Djursjukvårdare (som det hette tidigare) på SLU och gick ut 2000. Jag har gått en hel del kurser under åren och är Certifierad veterinary nurse ECC (akut och intensivvård).

Var har du jobbat tidigare?
Mitt intresse för intensivvård väcktes på Helsingborgs regiondjursjukhus där jag lärdes upp av fantastiska personer till IVA- och blodbanks sköterska under några år. Att sedan få äran att bygga upp Stockholms första Intensivvårdsavdelning och blodbank för hund och katt tog mig till Bagarmossens regiondjursjukhus där jag arbetade som avdelningschef under lång tid. Jag hade några år på Strömsholms Specialistdjursjukhus för att även där arbeta upp en IVA-avdelning för att sedan komma tillbaka till Bagarmossen och förkovra mig inom anestesi. De senaste åren har jag rört på mig lite mer för att komma närmare mina rötter som Jämtlänning och arbetat på Mitt Norrlands Djursjukvård som verksamhetsutvecklare.

Vad är den vanligaste anledningen till att ett husdjur kommer till dig?
Tyvärr för att de behöver sövas inför en operation eller är väldigt sjuka och måste vårdas på iva avdelningen

Vilket är det ovanligaste djuret du behandlat?
Jag hjälpte till med en del ormar (mycket giftiga!! spottkobror) men också en serval och en gepard på en veterinärklinik i Sydafrika där jag var under en utbildning i Wildlife Conservation.

Har du några djur själv?
Två små hundar, Pedro nio och Mario 16 år. Båda har kommit till mig genom arbete.

Vad gör du när du inte jobbar på AWAKE?
Jag älskar mitt hus i skogen utanför Stockholm och har alltid projekt i trädgården där jag mest tillhandahåller buffe till Tungelstas alla harar och rådjur och odlar hellre än bra. Jag älskar att vandra, låtsas att jag är fågelfotograf och drömmer om att kunna resa igen.

Categories:

Tags:

Comments are closed