Om AWAKE

Vilka är teamet bakom AWAKE?

Vi är en grupp veterinärer, djursjukskötare, entreprenörer och eldsjälar som skapar något unikt. AWAKE Djursjukhus startas, drivs och ägs av personalen.

Våra specialistveterinärer är några av de främsta inom sina områden. Samtliga akutveterinärer är erfarna med kunskapsnivå motsvarande svensk steg-1 eller ett roterande internship. 

Vilken typ av djur tar ni emot?

Vi tar emot hundar och katter. Vår personal har specialistkompetens för dessa djur. 

Hur kommer man till er?

På två sätt:

  1. Till akuten kommer man med ett djur som plötsligt insjuknat eller skadat sig. Hit behöver man ingen remiss. Det är dock bra att kontakta oss så vi kan förbereda för just ditt djurs besök.  På akuten påbörjas diagnostik och behandling. Akut-teamet erbjuder även intensivvård och akut kirurgi.
  2. Till våra specialister kommer man mestadels via en remiss från familjeveterinären. Ofta efterfrågas då avancerade undersökningar och behandlingar genom innovativa metoder, högteknologisk utrustning och senaste kunskaperna inom veterinärmedicin.  Remissen behöver dock inte vara krånglig eller i skrift utan ett kort samtal från din familjeveterinär räcker bra.
    I vissa fall kan även djurägare boka tid direkt till en specialist.  Det gäller framför allt vid komplicerade sjukdomar eller skador där du önskar en second opinion från en av våra specialister. 

Vad gör er unika?

AWAKE Djursjukhus är först i Sverige och Skandinavien att endast bedriva akut- och specialistvård. Vi är samarbetspartner till andra kliniker och veterinärer som erbjuder husdjuren primärvård. Eller med andra ord; Vi är förlängningen av familjens existerande veterinär såsom vårdcentral och specialistvård samarbetar inom humanvården.

Vem ansvarar för mitt djur vid ett besök hos AWAKE?

Hos oss stannar ditt djur med samma personal genom hela vårdkedjan. Det betyder att det specialistteam som tar emot ditt djur även utför diagnostik, behandling och vård vid inskrivning. Du får som djurägare kommunicera med samma team hela vägen.

Om ditt djur kommer in via akuten och behöver mer avancerad vård tar en av våra specialister över. För rutinkoll och vissa uppföljande besök går man tillbaks till sin familjeveterinär. 

Vad är era värderingar?

I tillägg till högkvalitativ djursjukvård står vi för jämlikhet, mångfald och hållbarhet. Vi strävar efter att välja hållbara lösningar där det är möjligt. Professionalism och kvalité är en självklarhet. Vi vill göra världen bättre. Därför går en del av vår vinst till vår ideella gren AWAKE Outreach. 

Vad är AWAKE Outreach?

Med AWAKE Outreach jobbar vi för att förbättra djurvälfärd och främja ONE HEALTH globalt.
Vi stöder och utvecklar hållbara program för djurvälfärd i utvecklingsländer.
Vi samarbetar med och stärker befintliga djurvälfärdsprogram tillsammans med lokala nyckelpersoner.
Vi uppmuntrar alla anställda att engagera sig.

Categories:

Tags:

Comments are closed