Vad är din roll på AWAKE?
Det har jag inte riktigt fått grepp om trots att jag varit med på tåget i snart ett år. Jag har hjälpt Rebecca Berg med bygglovsansökningar, ekonomifrågor, avtalsskrivning, rekrytering och allt annat man kan tänka sig. Jag tror faktiskt inte det är någon del av AWAKE som jag inte varit inblandad i.

Hur hittade du till AWAKE?
Rebecca hade jobbat med konceptet i fyra år när jag kom in i bilden. Det fanns ett mycket kompetent team på plats men ingen lokal att öppna i. Projektet hade tappat lite fart när en gemensam vän till mig och Rebecca satte oss i kontakt. Rebecca kom hem till mig och min fru och efter ca fem minuter sa jag “Nu kör vi”. Sen dess har det varit full fart.

Varför investerar du i AWAKE?
Det har alltid varit en dröm för mig att få vara med och öppna en veterinärklinik. Jag är övertygad om att det är en bra investering men det är inte den största anledningen till att jag vill vara med. Jag ser framför mig att jag i framtiden kan vara med och ta fram “Herrelösa hundens dag” där hemlösa människor kan komma och få hjälp med sina hundar. Kanske sätta upp en stiftelse där människor som inte har råd att hjälpa sitt djur kan söka om ekonomiskt stöd. Jag vet att allt inte kommer vara möjligt att genomföra men kanske några av mina tankar blir verklighet.

Var ser du AWAKE om fem år?
Jag tror AWAKE kommer bli en arbetsplats alla trivs på. Personalen kommer må bra och de kommer vara kvar i bolaget under lång tid. Med kompetent personal som trivs på sitt jobb kommer det inte vara några problem att expandera. En klinik i Göteborg, en i Malmö eller Örebro kanske. 

Var ser du AWAKE om tio år?
Då har jag en “Animal Sanctuary” ute i skogen någonstans. Där kan jag ta emot alla djur som behöver någonstans att bo. Hästar, hundar, åsnor, får, getter, alpackor och allt annat man kan tänka sig. Min roll är att ta emot djur som kommer till AWAKE men inte har någonstans att ta vägen efter de varit där.

Är det sant att du är Europas smartaste person?
Förmodligen inte. Långt ifrån alla människor har testat sig så man kan inte säga att någon är smartast. Sen tror jag att det som jag är bra på lämpar sig till just IQ-test. Att lösa gåtor, vrida på bilder i huvudet och logiska uppgifter. Det är nog snarare att jag är bra på att lösa IQ-test än att jag är smart.

Har du egna djur?
Alldeles för få. Just nu har vi tre polarhundar och två hästar.

Var kommer din kärlek till djur från?
Från att jag insåg att djur är vad människor borde vara. Gör alltid det bästa av situationen. Hänger inte upp sig på saker som hänt. Sätter ofta gruppen före individen. Det finns många exempel.
Vi människor har gjorde det svårare och svårare för djuren att leva sina liv. Vi som är på deras sida måste jobba hårt för att återställa balansen.
  
Hur har du tidigare engagerat dig i djurvälfärd?
Jag försöker göra så mycket jag kan. Senaste åren har jag inte rest så mycket men tidigare har jag gillat att åka utomlands och besöka lokala dog shelters. Vissa av dem går det bra att volontärjobba på och vissa får man nöja sig med att hälsa på och lämna av säckar av mat och leksaker. Oavsett slår det ”semester vid poolen” med råge.

Vill du höra mer från Andreas kan du lyssna på hans intervju i Framgångspodden.

Categories:

Tags:

Comments are closed